Dag 1: Naar Londen

Vanavond start weet een nieuwe reis. Dit keer met de trein door UK.

Omdat mijn interrail ticket alleen geldig is in UK ben ik genoodzaakt alternatief vervoer te kiezen tussen Nederland en Engeland. Op de heenweg kies ik daarom voor Flixbus, en hiermee is de bus de hekkensluiter voor vervoersmmiddelen tussen Nederland en UK. Eerder reisde ik al per boot, vliegtuig en trein tussen deze landen. Maar vandaag kan ik voor 29 euro met de bus in 1 nacht naar Londen. Het kan zelfs nog goedkoper met Eurolines voor 19 euro vanaf Utrecht, maar mijn eerdere blog wees uit dat Flixbus net wat meer comfort geeft, en dat is wel zo prettig tijdens een lange reis. Of het aan vrijdag de 13 ligt weet ik niet, maar nog voor vertrek van de bus zijn er al problemen. De bus is overboekt met 1 persoon teveel. In Antwerpen dreigt dat probleem groter te worden waar de bus met 3 mensen overboekt is. Chauffeurs klinken wanhopig aan de telefoon met de helpdesk die blijft volhouden dat de fout bij hun ligt. Toch moeten er mensen aan boord zijn zonder geldig ticket, maar dat is niet mogelijk volgens de chauffeurs, want ook de app van de chauffeur geeft een overboeking aan. Kreten als “please believe me” en diverse Engelse scheldwoorden gaan over en weer door de telefoon van de chauffeur. Een half uur later komen ze op kantoor van Flixbus met een oplossing; degenen die de bus verlaten in Antwerpen kunnen de volgende ochtend een volgende bus nemen en krijgen 2 gratis ritten bij Flixbus kado. Daar maken ze zich wel erg goedkoop vanaf vind ik. En die bewering wordt bevestigd als niemand zich meld als vrijwilliger.


Plotseling schrik ik wakker, dus bus staat stil en ik heb gewoon dik 3 uur geslapen! Als ik op Google Maps kijk zie ik dat de bus bij Calais staat, blijkbaar gaat de bus straks op de trein. Eerder dacht ik namelijk dat hij via Duinkerken met de boot zou gaan. De bus staat geparkeerd op een enorm opstelterrein waarna we midden in de nacht geacht worden de bus te verlaten om alle bagage door een douane scanner te laten controleren en ons paspoort te laten zien. Na al het wachten en bagage checks zijn plotseling 2 passagiers kwijt met als gevolg dat we een half uur moeten wachten. Daardoor missen 76 passagiers in de bus de trein, en moet hele bus een uur wachten op de volgende trein. Nee, van alle vervoersvormen van en naar Engeland was de bus helaas niet het meest comfortabel.

Om 10 uur sochtends kom ik aan bij mijn eerste couchsurfhost; Ali! Ik kende hem nog van 2 jaar geleden toen ik ook in Londen was. Ondanks dat, voelt het oud en vertrouwd. We hebben genoeg te bespreken over alle ontwikkelingen van de laatste jaren. Met name gesprekken over geweld tegen homo’s waarna Ali een leuk weetje vertelt; het Nederlandse woord “Pot” (lesbienne) in het Engels “Dike”. In het Engels heeft dat woord een dubbele betekenis net zoals het Nederlandse woord pot of poot.

Omdat ik het centrum van Londen al 2x eerder gezien heb besluit ik dat vandaag buiten beschouwing te laten. Liever ga ik met Ali het lokale park in waar ik vol geïnspireerd toe zie hoe Ali de schoonheid van de natuur bewondert.

Morgen staat de trein naar Edinburgh op de planning, tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.