Dag 1: Naar zuid Duitsland!


Het stond al een tijdje in de agenda om mijn ski skills op te frissen in Oostenrijk. Maar deze extreme noodsituatie die nu in Oostenrijk heerst heeft natuurlijk niemand verwacht.

Het is nog vroeg in de ochtend als ik vertrek richting Duitsland. Daar zal ik mijn eerste nacht doorbrengen bij een familie in Ruhpholding; een klein plaatsje tegen de Oostenrijkse grens. De auto staat al ingepakt klaar, het enige wat nog moet gebeuren is het gaspedaal 10 uur lang intrappen en gaan met die banaan.De eerste kilometers vliegen voorbij. Halverwege Duitsland stop ik om de tank even bij te vullen, want met heftige weersomstandigheden wil je niet te maken krijgen met een lege tank. Met een gratis kopje chocolademelk na het tanken, rij ik verder. En dat is nog een heel avontuur met een 3 cilinder motor in zo’n klein boodschappen karretje.
Met 100km/h de bergen oprijden trekt hij simpelweg niet. De enige oplossing is achter een vrachtauto of touringkar gaan hangen zodat ik in de rijwind de berg opgetrokken word. Maar soms zijn dit soort voertuigen mij nog steeds te snel af, dan zakt de snelheid terug naar 70km/hHoe dieper ik Duitsland in rij, hoe hoger de sneeuw zich opstapelt. Het begint met een sporadisch ondergesneeuwd weiland. Maar even verderop is dat wel anders. Daar liggen hopen sneeuw van meer dan een halve meter langs de weg. Uiteindelijk beland ik in een soort doolhof waar de sneeuw aan beiden kanten van de weg 2 meter hoog staat. Kruispunten zijn niet meer overzichtelijk, en daardoor moet ik bij iedere kruising stapvoets rijden.Maar de lange reis wordt beloond, want na meer dan 900km staat Robin mij al in de straat op te wachten. Hoewel het nog Duitsland is, wonen ze in een typisch Oostenrijkse flat waar een enorme berg sneeuw naast ligt. Robin vertelt dat al die sneeuw afkomstig is van het dak. Als ik binnen ben word ik hartelijk ontvangen door vader en moeder, en de broer van Robin. Ze nemen mij mee naar de pizzaria. Overal waar we komen, lopen en over praten gaat het over de sneeuw. Zelfs de TV die aan staat, toont alleen maar beelden met presentators die in totaal ondergesneeuwde landschappen staan.Ik vind het ontzettend lief dat ik hier mag slapen vannacht want het huis is eigenlijk te klein voor 5 personen, en Robin gaat zelfs op de bank slapen zodat ik in zijn
bed kan. Maar zodra ik aanbied dat ik wel op de bank wil liggen, wil hij daar niets van weten.
Enkele minuten nadat ik in zijn bed ben gaan liggen ben ik weg in een diepe slaap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.