Dag 1: via Dordrecht naar Breda

Ik werk nog even snel een broodje weg, bel een goeie vriend en stap daarna op de fiets. Het is even puzzelen hoe ik de tassen ga bevestigen. Vooral de eerste kilometers maak ik veel stops om mijn draai te vinden. De ene keer zit de gps niet goed, de andere keer moet ik plassen en dan moet mijn jas weer uit of aan. 

Als ik op mijn fiets gesetteld ben steekt een krachtige wind op en krijg ik een felle regenbui over me heen. Nog niet veel later passeer ik een hond die plotseling op dreigende manier besluit de achtervolging in te zetten. Ik moet flink door trappen om hem af te schudden, maar telkens gaat hij harder rennen. Pas bij 35km/h en honderden meters verder ben ik hem kwijt. 


Na 45km fietsen kom ik aan bij het Maia Ligfietspunt in Dordrecht. Omdat ik die mensen ken en het op de route ligt besluit ik een tussenstop te maken. Gastvrij krijg ik wat te drinken aangeboden en maken we een praatje over de laatste ontwikkelingen. 
Na een uur bakken in de zon, fiets ik verder richting Breda.
De uitzichten worden steeds landelijker en na een paar uur kom ik aan in Breda. Omdat ik pas om 21uur bij host Maurice terecht kan besluit ik even bij de komen in de mc Donalds tussen de gillende kinderen. 

Dan krijg ik whatsapp dat ik eerder kan arriveren. Ik besluit naar Maurice te fietsen waar een bord voedzame zuurkool klaar staat. We hebben goede gespreksonderwerpen en spenderen een relaxte avond bij de tv en rond 0.00 uur gaan we slapen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.