Dag 1: Via olieraffinaderijen naar de boot

Het is stipt 1 uur smiddags als ma en bro mij uitzwaaien. Mijn fiets is vol geladen met vanalles en nog wat, maar zoals altijd weer, veel zwaarder dan ik zou willen. 
De eerste kilometers vliegen voorbij, ik fiets nonstop door tot ik in Rotterdam ben. Daar begint het gebied met olieraffinaderijen. Normaal passeer ik dit gebied in 10 minuten met de auto. Met de fiets valt het pas op hoe groot het gebied echt is, want je kan gerust een uur rondjes fietsen. Het stinkt verschrikkelijk en op de nabij gelegen parkeerplaatsen staat het vol dure auto’s van de oliesjeiks. Tijd dat Jesse Klaver Nederland gaat veranderen zou ik zeggen. 

Even later fiets ik een helling op en omdat ik terug schakel vliegt mijn ketting eraf. Een beetje pech zou je het kunnen noemen, maar het blijkt iets erger. Met nog 2uur en 10km resterend voor de laatste check-in mogelijkheid bij de boot zit de ketting muurvast tussen een stel bouten en de krank. Gelukkig heb ik een schroevendraaier bij me maar zelfs daarmee krijg ik de ketting niet los. Een paar zwarte handen en een tiental minuten verder zit de ketting er weer op. 
“Zo” zegt de meneer bij de incheckbalie, “heb je onderweg moeten sleutelen?” “Mijn ketting ging eraf,” zeg ik. “Ik heb gelukkig een meevaller voor je, je gedeelde hut is omgeboekt naar een privéhut. 
Nu heb ik 4 bedden en 4 handdoeken voor mezelf en dat komt toch iets meer in de buurt van het bestaan van een oliesjeik.  Toch had ik een paar kamergenoten ook wel gezellig gevonden. Overal aan boord hangen desinfecterende sprays voor je handen. Enthousiast probeer ik er 1 uit, maar het enthousiasme is snel over als ik voel hoeveel pijn zo’n portie pure alcohol doet op mijn handen. 

Eind van de avond rond 21 uur vaart de boot weg. Ik heb een adembenemend uitzicht tijdens zonsondergang over de haven en het strand van Hoek van Holland. Daarna neem ik een douche en ga slapen. Het bed trilt een beetje van de motor en onder mij is een concert bezig. Ik denk dat ik moe genoeg ben om in slaap te vallen.

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.