Dag 1 : Vliegen naar Isle of Man!

Wederom ben ik er weer alleen tussenuit. Nu was het tripje met Ralph de laatste keer hartstikke leuk, maar het alleen reizen miste ik ook. Ik merk dat ik ontzettend groei wanneer ik problemen tijdens de reis zelf kan oplossen en op een bepaalde manier ook in het diepe spring.Het is nog vroeg in de ochtend als om 6 uur mijn wekker gaat. Nog niets is ingepakt, alles ligt wel klaar. Bijna alles dan. Door alles klaar te leggen zonder in te pakken behoud ik het overzicht zodat ik precies kan zien wat ik al heb. Op die manier voorkom ik inpakstress.

Toch is het even stressen als ik halverwge mijn tochtje naar het station erachter kom dat ik mijn mobiele telefoonoplader vergeten ben. Niet dat dat gelijk zo erg is, op de luchthavens worden die laders aan de lopende band verkocht, maar wel voor een behoorlijk opgelopen prijsje natuurlijk.

In de trein ontmoet ik een goeie vriend die mij uitzwaait op Schiphol. Daar doen we even een kopje thee en een appeltaartje. Niet omdat ik nou zo nodig om 8 uur sochtends appeltaart wil eten, maar meer omdat hij daar nogal verslaafd aan is. Super lief, dankjewel!

Even later begeef ik mij voor de eerste keer in mijn leven tussen de gates van Schiphol.
Het verbaasd me hoe ver ik moet lopen om mijn gate D23 te bereiken. Na een wandeling van ruim een half uur kom ik aan bij mijn gate.
Een vliegtuigje met propellers staat al klaar. En dan te bedenken dat mijn volgende vliegtuig tussen Engeland en Isle of Man nog kleiner is. Als ik instap zie ik dat het vliegtuig 20 rijden van 4 stoelen heeft; AB<< GANGPAD >>CD.

Als ik na een oncomfortabele vlucht geland ben in Birmingham schiet ik gelijk een medewerker van de vliegmaatschapppij aan dat er enige haast is bij mijn overstap naar Isle of Man. Dan vertelt ze dat ik 3 uur vertraging heb waarop ik een voucher krijg om gratis lunch te halen. Lekker hoor, ik kies dan ook gelijk de duurste dingen uit die te koop zijn, en met een ietwat misselijk gevoel verlaat ik het restaurant.

Vervelen doe ik mij niet op het vliegveld. Als ik even later een boekenwinkeltje in loop verlies in mij in het grote aanbod van Engelse boeken. Nadat ik ruim drie kwartier heb zitten lezen in allerlei boeken wil ik een boek kopen van 9 pond. Te duur?! Snel ga ik op zoek naar een afwijking van het boek om korting te bedingen. ”Can you give me some discount because this book is a little bit dirty?” Het voorstel ging eerst naar 15% korting, tot ik uiteindelijk 33% van het boek heb kunnen afpraten! Best wel een beetje trots op mezelf dat me dit zo makkelijk lukt overal waar ik dat wil.
Nu snel doorvliegen naar Isle of Man!Met uiteindelijk 4 uur vertraging stijg ik op, dat vind ik helemaal niet zo erg. Volgens de EU regels krijg ik namelijk €250,- schadevergoeding bij vertraging van 3 uur of langer. Een mooie gratis vlucht dus!

Even later ben ik aangekomen op Isle of Man. Een gevoel van ongeloof gaat door mij heen. Alsof ik het even niet kan bevatten dat ik er dan eindelijk sta!Maar de pret is snel over als ik de huurauto ga ophalen. Wat een bureaucratische toestanden daar zeg… Schadeformulieren waar niet alle schades op staan, een tank die niet gevuld is volgens afspraak, een hogere borg dan vooraf vermeld was…maarja voor €20,- per dag kilometervrij ga ik niet fietsen door de regen of reizen met een busnetwerk dat maar 1x per uur gaat.
Uiteindelijk krijg ik de auto mee, en omdat de 3 deurs auto’s op zijn krijg ik een gratis upgrade naar 5 deurs. Ik vraag mij wel af hoe blij ik moet zijn met 2 extra deuren als ik zelf maar 1 deur nodig heb. Want als ik dan ook nog zou weten bij welke deur ik moet instappen, want ook al weet ik dat ze hier links rijden en het stuur dus aan de andere kant zit, toch open ik de verkeerde deur.
Na de eerste kilometers kom ik erachter hoe het voelt om 65+ te zijn en nog auto te rijden. Ik vertoon namelijk alle symptomen van een 65+ chauffeur;
-langzaam en traag
-irritatie bij het overige verkeer veroorzaken
-de achteruit versnelling niet kunnen vinden
-fileparkeren wat onmogelijk is als je aan de andere kant v/d auto zit, (hier heb ik 5 MINUTEN!! over gedaan!!)

Inmiddels ben ik aangekomen op mijn couchsurfing adres. En het mooiste; ik hoef niet op een bank te slapen! Ik heb een royaal 2 persoons bed in een eigen slaapkamer waar ik mag slapen. 4 nachten lang…
Hier kies ik het linker bed, hopelijk gaat het links rijden mij dan morgen wat makkelijker af…

2 reacties

  1. Herkenbaar met die auto maar het gaat wel wennen. Ik wou steeds met rechterhand schakelen wat resulteerde in dat het raam steeds op ging 🙂 Laatse keer in Engeland een automaat genomen dat ging ff makkelijker.

    Veel plezier daar Engeland blijft een mooi vakantieland !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.