Dag 2 : Naar Edinburgh

Het is 3 uur snachts als ik uitgeslapen ben en me besef dat ik in Londen wakker geworden ben. Een duidelijk teken van een jetlag van de nachtbus. Omdat het in Nederland uitgaansnacht is, is er genoeg te praten op whatsapp.

Ali is net als ik een ochtendmens. Om 7 uur staan we naast ons bed en hij maakt een wel heel bijzonder ontbijt; Pancake, boiled eggs en spinach. Een uur later nemen we met pijn in ons hart opnieuw afscheid.

Eenmaal aangekomen op het station zijn de medewerkers bij de toegangspoorten van het station duidelijk slecht geïnformeerd over de interrail kaart. Ze kunnen alleen denken in Oystercards. (Engelse ov chipkaart voor Londen) Uiteindelijk is ze bereid het poortje te openen op voorwaarde dat ik mij moet melden bij het loket. Ja doei!

Een zeer frequent gebruikt zinnetje in het Engelse openbaar vervoer is toch wel “Mind the gap”. Ik vroeg mijn host Ali waarom dat zo vaak omroepen wordt terwijl we daar in Nederland slechts sporadisch over communiceren bij gladheid op de perrons. Zijn de Engelsen echt zo bang voor dat gat tussen de trein en het perron? Hij wist ook niet waarom, maar kwam wel met een mogelijke verklaring; because Google has fucked our memories.

In het station is het even zoeken want de interrail planner geeft aan dat ik vanaf South London een trein moet nemen naar Victoria en vervolgens een uur moet lopen naar Kings Cross. Maar dat wil ik niet. Gelukkig geeft Google Maps een verbinding aan zonder een uur lopen maar daar kleven risico’s aan want niet alle treinen in Google Maps zijn toegestaan voor een interrail kaart. Toch neem ik het risico in de hoop mij als domme toerist voor te doen die het niet snapt, maar bij controle is het gelukkig allemaal oké.Na een korte wandeling in de drukte van Kings Cross – het centrum van Londen – neem ik 2 uur later de trein in Kings Cross Station richting Edinburgh. Als hij vertrekt blijkt het een high speed trein te zijn! Wouw, wat is dit gaaf! Met meer dan 200km per uur flitsen de Engelse landschappen voorbij; velden vol zonnepanelen, prachtige uitzichten, steden, indrukwekkende bruggen maar ook een heel stuk langs de kust met wijds uitzicht over zee.

Straks zal ik zelfs een gedeelte doorkruisen waar ik afgelopen zomer gefietst heb. Dat soort dingen zijn altijd leuk om vanuit een trein te bewonderen. Enkele uren later arriveer ik voor het eerst in mijn leven in Schotland! Hier zal ik slapen in een hostel, maar eerst boodschappen doen om een super gezonde maaltijd te maken in de keuken.

Om 20 uur is over met de pret en slaat de man met de hamer toe waarop ik besluit in bed te duiken zodat ik morgen in de vroegte van de ochtend Edinburgh kan ontdekken voor een mooie wandeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.