Dag 3 : Kilometers maken!

Wanneer Scott om 7:30 opstaat begint de ochtend redelijk vroeg. Binnen 10 minuten zegt hij mij al gedag omdat hij snel naar zijn werk moet. (ICT)
Ondertussen is er voor mij even tijd om bij te komen in bad. Het betreft een prachtige badkamer met een comfortabele grote badkuip waar ook lange mensen zoals ik in kunnen.

Rond 9 uur stap ik in de auto en rij weg. De eerste bestemming is het noordelijkste puntje van het eiland. Door de vele op en afdalingen en allemaal lokale weggetjes is het een behoorlijk stukje rijden maar na een uur arriveer ik op het noordelijkste puntje van Isle of Man. Het noordelijke stuk is een grote platte kale vlakte zonder bergen.
Het enige wat er staat is een vuurtorentje.Als ik over het stenen strand naar de zee loop om even het water aan te raken, is het tijd voor de volgende bestemming. Ergens op Isle of Man moet ook een bekende kerk staan. Nouja, bekend? Voor de lokale begrippen is het een toeristische trekpleister die ik dan toch wel even gezien wil hebben.

De opbouw van het eiland is eigenlijk heel goed te vergelijken met Engeland. Alle wegen zijn eigenlijk hetzelfde als Engeland. Dezelfde strepen, dezelfde muurtjes, maar ook het typische woord ”SLOW” dat net als in Engeland op risicovolle plekken op de weg gedrukt staat. Ondanks de SLOW bedrukking krijg ik de vaart er behoorlijk in, het links rijden voelt veiliger, maar toch maak ik smiddags de fout door een rotonde verkeerd om te nemen. Er is geen verkeer aanwezig, maar als plotseling een auto opduikt ben ik mij bewust van mijn fout waarop ik stop. De auto in kwestie blijft geduldig wachten achter de streep waardoor ik niets anders kan doen dan mijn rondje verkeerd om af te maken.

Het is tijd om door te rijden naar Laxey Wheel, ook weer zo’n typische toeristische plek. Halverwege de rit besluit ik de bijna lege tank even bij de vullen, en dat is maar goed ook. Vlak daarna stuurt Google Maps mij een enorm bergachtig gebied in waar de auto merkbaar moeite mee heeft.
Echt opschieten doe ik niet want overal om mij heen verschijnen talloze plekken om foto’s te maken. Ik moet een grens trekken, want ik kan niet eindeloos blijven uitstappen om foto’s te maken; ik wil ook mijn bestemmingen bereiken. De uitstap momentjes onderweg zijn wel prachtig. En met al die uitstapmomenten stap ik ook vandaag nog steeds regelmatig aan de verkeerde kant van de auto in.

Aangekomen bij Laxey Wheel is de toegangspoort gesloten. Er staan geen openingstijden en zonder foto thuis komen kan natuurlijk niet. Als een Chinees in Giethoorn klim ik over het hekje om toch een foto te kunnen maken. Dan ontdek ik een prachtig bos wat eraan vast zit waar ik best even wil lopen. Maar nog geen 10 minuten later ontdek ik daar een geparkeerde auto waarop ik direct besluit om te keren. De eigenaar zal niet blij zijn als ik over zijn landgoed wandel terwijl de hekjes dicht zijn.Scott is vanavond weg, genoeg tijd om even alleen bij de komen op de bank.
Morgenavond ben ik uitgenodigd bij Kathryn om pannenkoeken te eten. Ze woont 10 kilometer verderop en kennen elkaar via couchsurfing.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.