Dag: 4/5 Skiën in Alpbach

Het is ‘s ochtends vroeg, als ik afscheid neem van Michaela en haar huisgenoten. Want vanavond staat een nieuw adres op de planning, maar  prioriteit 1 is het vinden van nieuwe sneeuwkettingen. Nadat ik afscheid heb genomen zie ik plotseling dat er nog een stuk sneeuwketting onder auto hangt. Mogelijk half in het wiel gedraaid? Wat ik ook probeer, de ketting komt niet meer los. Met 10km/h rij ik door naar het dichtstbijzijnde tankstation. Net als ik wil beginnen met de auto op te krikken om het wiel eraf te schroeven komt de eigenaar van het tankstation  even helpen. Hij heeft de ketting ineens zo los. Als ik vraag wat een nieuwe ketting kost moet ik daar €135 voor neertellen. Met het risico om weer vast te raken in de sneeuw, besluit ik dan maar door te rijden naar de grote stad met slechts 1 sneeuwketting. In de grote stad is immers een winkel gespecialiseerd in automaterialen, waar ik sneeuwkettingen koop voor maar €50.
Dat scheel tocht een hoop.

De rest van de dag werk ik aan mijn blog en maak een wandeling in de omgeving. Overal wordt nog steeds hard gewerkt om stoepen sneeuwvrij te krijgen. Afgeladen vrachtauto`s vol sneeuw rijden af en aan om alle sneeuw uit Sint Johan weg te rijden.`S avonds arriveer ik bij Vinzenz en Elisabeth. En nee, dat is geen typfoutje, Vinzenz is zijn naam. 2 hele lieve relaxte mensen die allebei hard werken in de zorgsector. Ze zijn sportief en tijdens het avondeten weten ze veel te vertellen over de omgeving hier. Ze kennen de lokale ski pistes als hun broekzak, laten veel foto`s zien waar ze geweest zijn, en vertellen veel over hun couchsurf belevenissen. Maar voor ik het weet is het alweer tijd om te gaan slapen. Dit keer heb ik de luxe van een eigen slaapkamer met bed!

De volgende ochtend staan Vinzenz en Elisabeth weer vroeg op om naar hun werk te gaan. Wanneer ze weg zijn zie ik vanuit het keukenraam pas hoe hoog ik de berg gisteravond opgereden ben. Met zo`n uitzicht zou ik thuis ook wel wakker willen worden!Het weer is beduidend beter dan afgelopen dagen, hoog tijd dus om nog mooiere uitzichten op te zoeken op de piste`s van Alpbach.
Het is niet erg druk waardoor ik lekker de ruimte heb zonder tegen andere mensen aan te skien.Skigebied Alpbach is niet alleen mooi, het is ook zeer afwisselend. Van smalle paadjes tussen de bomen, tot enorme uitgestrekte besneeuwde vlaktes waar je veel snelheid kan opbouwen.
Ook voor de gevorderde skiër is het genoeg te beleven. Doordat de pistes dicht langs elkaar lopen kan je hier redelijk veilig off piste skiën.

`S avonds kom ik bijna tegelijk thuis met Vinzenz. Ik ben dan al voorzien van een tas boodschappen die ik onderweg gescoord heb bij de supermarkt. Daarmee bak ik pannenkoeken met spek en kaas voor voor Elisabeth en Vinzenz. Het is allemaal iets teveel waarop Elisabeth vertelt dat het in Oostenrijk gebruikelijk is om overgebleven pannenkoeken klein te snijden om ze vervolgens door de soep te gooien. Dat klinkt niet echt als mijn favoriet, maar misschien is pannekoekensoep wel heel lekker.

Na het eten is het al laat. Voordat we naar bed gaan nemen we afscheid, want Vinzenz en Elisabeth moeten vroeg naar hun werk morgen.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.