Dag 4: Frankrijk in

Het begint routine te worden om ‘s morgens te chillen en om 12 uur te vertrekken.

Vandaag staat de dag met de volgende grensovergang op de planning; naar Frankrijk. Een land waar ik nog nooit gefietst heb en waar ze van zeggen dat het gevaarlijk is om te fietsen. Dat maakt me best een beetje nerveus. Namelijk 80% van de fietsongevallen betreft een aanrijding van achteren met dodelijke afloop.
Als ik afscheid neem van de familie nemen ze nog wat foto’s van mij en mijn fiets.

Iets later nader ik de grens en de fietspaden verdwijnen. Google maps stuurt mij over een onverhard pad vol glas. Omdat mij dat geen optie lijkt ben ik aangewezen op de autowegen. Tot mijn verbazing zijn de automobilisten heel voorzichtig tijdens het inhalen. Zelfs zo voorzichtig dat Nederlanders daar wat van kunnen leren. Ze gaan helemaal naar links en laten minstens 1.5 meter open. Precies zoals in het boekje staat hoe het hoort.

Hoe zuidelijker ik kom, hoe meer aandacht ik krijg voor mijn fiets. Sommige mensen toeteren en zwaaien, andere glimlachen vriendelijk of beginnen ineens mijn fiets te filmen. Misschien ben ik gewoon een toeristische  attractie voor die mensen. 

Wat het weer betreft mag ik in mijn handen knijpen; voor de zoveelste dag wind mee, droog en behoorlijk wat zon.

Als ik arriveer bij de volgende host Sandrine, zie ik alweer een groot huis. Dit keer gelegen ver buiten de stad middenin het platteland. Er is niemand thuis, het ziet er verlaten en stil uit. Als ik onder de bomen over het gazon wandel, en zie hoe groot het huis en de tuin zijn krijg ik opeens de kriebels van de stilte. Zelfs mobiel bereik heeft maar 1 streepje die soms wegvalt. Enge gedachten dwalen door mijn hoofd: wat als hier een moord zou plaatsvinden? Ik wandel de schuur in en zie allemaal spuitbussen staan waaronder motorcycle chain oil. Omdat mijn fietsketting droog is spuit ik hem daarmee in en neem plaats op het muurtje voor het huis. 
Na 20minuten hoor ik een motorfiets naderen en jahoor, daar is Sandrine. Ik kan weer een heerlijk bad nemen, pizza in de oven gooien en krijg weer een prive kamer om te slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.