Dag 4: Isle of Skye

Gelegen nabij Isle of Skye word ik wakker in Donalds huis. Hij is net naar bed gegaan vanwege zijn nachtdienst. Buiten waait het met windkracht 6 terwijl stevige regenbuien de verre uitzichten doen veranderen in een witte waas. Aan de ontbijt tafel zit een van Donalds huurders die mij een mega grote citroen aanbiedt. Voor in mijn thee? “Nee, het is geen citroen” zegt hij. Het blijkt een grapefruit te zijn. Alle grapefruits in Schotland zijn geel ipv oranje. Nu snap ik wel waarom Nederland zo van oranje houdt.

Rond en uurtje of 10 vertrek ik met de fiets naar Isle of Skye, een Schots eiland dat verbonden is met bruggen. Het is inmiddels droog geworden maar het vertrek gaat niet vanzelfsprekend want met bijna alle buitenlandse fietsen is wel wat mis. De banden moeten opgepompt worden en het zadel zit los. Ik krijg een helm aangeboden… niet dat ik nodig heb, want als Nederlander ga ik niet als een of andere debiele Duitser met helm fietsen. Alhoewel ik mij kan voorstellen ze die hier op zo’n brakke fiets wel nodig hebben. Na wat hulp van een huurder fiets ik weg. Ojaa… Natuurlijk wel even eraan denken om links te fietsen!


De fietstocht brengt mij in een levende ansichtkaart tussen land en zee. Af en toe stop ik om deze plaatjes vast te leggen.

Het is een lekker relaxed dagje met veel zon. Na een paar uur besluit ik terug te fietsen om wat boodschappen te halen voor lunch.

Als de lunch op is valt het zo zwaar op de maag dat deze icm met de harde wind van buiten en vele indrukken zorgen voor een plotselinge diepe middagslaap. Uren later word ik wakker en ga opnieuw naar de winkel om avondeten te maken voor Donald en mezelf. Ondertussen plan ik met een scheef oog op mijn mobiel mijn treinreis voor morgen. De reis duurt gemiddeld 6 uur en zal naar Aberdeen gaan. Omdat de treinen maar 3x per dag rijden zijn er slechts 2 opties; de trein van 6.00 uur of van 12.00 uur. In overleg met Donald zijn we tot overeenstemming gekomen dat hij mij morgen om 5.45 uur naar het station brengt tijdens zijn nachtdienst.

Na het douchen zit Donald al in zijn nachtdienst. Ik neem nog even afscheid van de huurders en ze vragen mij hoe je “goodnight” vertaald naar Nederlands. Terwijl ik in slaap val hoor ik ze met de grootste lol nog vaag op de achtergrond grappen over de vertaling waar ze intussen een Duitse draai aan gegeven hebben; “Goete nakt” roepen ze naar elkaar…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.