Dag 5: Naar Nesle

‘S ochtends serveert Sandrine flensjes met suiker. Daarna  gaat ze snel vandoor naar haar werk.  Voor mij nog even tijd om te relaxen, en traditiegetrouw fiets ik om 12 uur weer weg. 

De uitzichten worden steeds mooier maar als ik even later voor de zoveelste keer op een boeren kiezeltjesweg uitkom ben ik daar helemaal klaar mee. Het is kiezen of delen; of een boeren kiezelweg, of een drukke autoweg. Omdat 50 kilometer fietsen door kiezelstenen te langzaam gaat ben ik aangewezen op de D wegen. 
Gedurende de rit is overal om mij heen in de verte regen te zien, behalve waar ik fiets. De hele tijd fiets ik in het midden van een wolkbreuk, wat trouwens de hele week al het geval is. Het enige waar ik nat van geworden ben is een landbouwsproeier die door de wind op mij terecht kwam. 

Als ik bijna in Nesle ben – wat gelukkig niets met koffie te maken heeft – , ben ik een uur te vroeg. Ik kom uit bij een chauffeurscafe. Om even op te warmen bestel ik thee, wat nog best lastig is als de barman geen Engels kan. Gelukkig heb ik google translate en na mijn eerste kop thee barst de regen los. Wat een geluk, al ruim 400 kilometer vrijwel droog gefietst en nu zit ik binnen terwijl de regen losbarst. Als ik na een uur wil vertrekken zijn de buien voorbij. De barman – die eerst nog wat moest ontdooien vanwege mijn toeristische binnenkomst – zegt mij nu vriendelijk gedag en verschillende chauffeurs kijken geïnteresseerd toe hoe ik op mijn ligfiets weg fiets. Een uur later arriveer ik bij Emilie en haar 2 zoons Tristan en Samuel, en later arriveert nog een vriendin; Audry.  Terwijl Emilie kookt probeer ik het ijs met Samuel en Tristan te breken door een spelletje te spelen. 

Na het eten drinken we wijn en hebben gesprekken over muziek, tradities in Frankrijk en politiek. Politiek is een gevoelig onderwerp wat tot nu toe bij  bijna elke host ter spaken is gekomen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.