Dag 6: Mijn lievelings skiparadijs ”Kitzsteinhorn”

Vandaag ga ik mijn lievelings skiparadijs bezoeken.
De weg er naartoe is dik 2 uur rijden, dat heeft alles te maken met het feit dat dit gebied geen snelwegen heeft. Toch is het belangrijk om mijn aandacht erbij te houden; want snelheidslimieten wisselen elkaar gedurende 2 uur in hoog tempo af in 4 varianten: 40km/h, 50km/h, 60km/h en 80km/h. Gelukkig heb ik Flitsmeister inschakelt. Deze app die eigenlijk verboden is in Duitsland en Oostenrijk verklikt op tijd alle plekken met flitsers, want ze zijn vrijwel onzichtbaar! Uiteindelijk ontdek ik de enorm verborgen opstelling van de flitspalen in Oostenrijk. Ze zijn allemaal heel verdekt opgesteld in een soort lage kasten op de grond.

Het is niet alleen de lage snelheid die vertraging in de rit veroorzaakt. Ook de prachtige uitzichten zorgen ervoor dat ik regelmatig stop om foto’s te maken. Bij de zoveelste stop staat een Oostenrijkse auto geparkeerd met mensen ernaast die ook foto’s maken. Zodra ik uitstap komen ze enthousiast naar mij toe en roepen ”Hollander!” En willen alles weten van mij, en ze willen zelfs met mij op de foto! Tot mijn grote verbazing komt er zelfs een Nederlands geschreven magazine uit hun auto met alle hotspots voor Nederlanders. Ik krijg het magazine overhandigt, want waarschijnlijk kunnen zij niet lezen wat erin geschreven staat.In de middag is het tijd om los te gaan in het voor mij bekende skigebied Kitzsteinhorn. Deze plek heeft 365 per jaar sneeuw en bevindt zich op 3000 meter hoogte. Door de enorme breedte van de pistes zijn ze ook toegankelijk voor de minder geoefende skiër. Het skigebied bestaat uit verschillende verdiepingen, met op elke verdieping een verwarmt restaurant, toilet en / of lounge. Er zijn zelfs ski winkels van Intersport aanwezig voor als je net die ene sjaal of handschoenen vergeten bent.

Eind van de middag rij ik door naar Matrei. De weg naar Matrei leidt mij steeds verder de wildernis in. De bergen worden hoger en hoger, maar ook de weg gaat steeds steiler omhoog. De maan schijnt vlak boven de top van een berg, en op de weg is nauwelijks meer verkeer aanwezig.
Niet veel later bereik ik de Tauerntunnel, een enorme lange tunnel waar ik halverwege even illegaal in een SOS vak stop om even als een irritante toerist een foto te maken.Even later verschijnt er vanuit het niets tussen de hoge bergen een klein afgelegen dorpje genaamd Matrei. Hier wonen Leona en Valentin met hun zoontje Theodoor. Ze kennen elkaar al jaren en zijn verhuisd van hun geboorte land Roemenië naar Oostenrijk. Valentin is werkzaam als dierendokter en rijdt de hele dag allerlei boerderijen langs, maar ook consumenten adressen om dieren te helpen. Soms kan het laat worden vertelt Leona. Maar vandaag is Valentin op tijd terug, Leona en ik zijn dan al klaar met koken als Valentin de keuken binnenstapt.
Een smakelijk einde van deze dag is gegarandeerd met Hollandse Hutspot en Roemeense vleesballen.

Een reactie

  1. Nu pas je hele avontuur gelezen: wat heb je een hoop meegemaakt! Echt heel leuk beschreven en ik hoop dat je nog veel meer reisavonturen zal beleven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.