Dag 6: naar Chantilly

Omdat Emilie geen Couchsurfers achter laat in huis vertrek ik vandaag al om 10 uur. De afstand is iets groter  als gisteren dus komt dat ook goed uit. Het  plan is om vandaag 70 kilometer over de D1017 af te leggen richting Chantilly. Chantilly ligt 30 kilometer ten noorden van Parijs, midden in een bos van wel 40 kilometer doorsnede. Ook is er een groot kasteel te zien dat veel toeristen trekt.

Als ik even later op de fiets zit ervaar ik dat de temperatuur flink gedaald  is en er een stevige koude wind staat.   Langzaam worden de wegen beter maar ook smaller en dus gevaarlijker. Het is continu een samenspel met de auto’s. Als opeens een convoi exceptioneel busje mij inhaalt met zwaailichten en het daarna heel lang stil blijft gaat er in mijn hoofd ook een lichtje zwaaien. En terecht, ik moet even plaatsmaken  omdat de vrachtauto achter mij te breed is om in te halen. Ik schiet de berm in en wacht tot hij voorbij is. 

Wederom kom ik onderweg weer een chauffeurs cafe tegen waar ik – met een niet te zuipen – kop thee kan opwarmen. Van een afstandje kijk ik toe hoe regelmatig groepjes discussierende chauffeurs rond mijn fiets verzamelen en met hun vingers druk staan te wijzen. 
Halverwege de middag fiets ik de bossen in en heb de hele dag geen enkele andere fiets gezien. De bospaden zijn  helemaal leeg en stil. Als ik even later diep in het bos ben, hoor ik alleen nog de vogels. Verder is er helemaal niemand, zelfs niemand die de hond uit laat.


Rond 17 uur kom ik aan bij  mijn volgende host Bertrand. (Uitspraak :  Bertwuah) Gastvrij ontvangt hij mij. Ik ontmoet zijn buurman die op bezoek komt en zijn vriendin. Eerlijk is eerlijk… niet helemaal mijn types deze mensen. Ik vind ze  gewoon veel te Frans. Ondanks dat maak ik er het beste van en gelukkig heeft hij wel een lekkere bank waar ik op kan slapen. Ook poes Moes wil erbij op de bank. Ze ligt de hele nacht op mijn benen te slapen. Ook al draai ik om,  dan nog blijft ze liggen op mijn benen. Slaap lekker poes Moes! Morgen zal ik dan eindelijk Parijs in fietsen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.