Dag 7 : Glenfinnan viaduct

Een van de populairste dingen die je in Schotland langs het spoor kan vinden is het Glenfinnan viaduct. Samen met Benjamin – die ik gisteren heb ontmoet in het hostel – pak ik de eerste trein. Het even uitdokteren hoe te reizen, want met slechts 4 treinen per dag moet ik 5 uur lang wachten als ik de trein op de terugweg mis. Benjamin maakt zich daar niet druk om, die gaat mogelijk liftend verder naar een andere stad. Dat brengt mij op een idee voor als ik de trein terug mis om mogelijk ook liftend terug te reizen.

Als we uitstappen bij Glenfinnan valt het weer een beetje tegen. Het regent, maar we besluiten om gewoon te gaan lopen. Rondom het viaduct is een slingerachtig bergpaadje aangelegd met allemaal prachtige uitzichten. De perfecte kans om wat mooie foto’s schieten doet zich voor als even later de regen stopt.

Na een prachtige wandeling komen we op tijd terug bij het station waar nog een grote verrassing wacht. Een Schotse stoomtrein komt voorbij! We nemen nog een kijkje in het museum op het station waarna we afscheid nemen.

Smiddags regent het waarop ik besluit een heerlijk rustgevend bad te nemen in het hostel. Omdat vrijwel alle gasten op pad zijn kan ik ongestoord gebruik maken van de badkamer zonder dat mensen op de deur staan te kloppen. Omdat ik thuis geen bad heb, is dat een puur luxe momentje voor mij om even heerlijk uit te rusten.

Savonds maak ik te voet nog een laatste rondje door Fort William. Tijdens dit rondje valt mijn oog op een bordje : £500 penalty for alcoholic drinks. In € is dat €650,- Oeps, en dat terwijl wij gisteravond nog uitgebreid bier zaten te drinken in het lokale park terwijl nota bene de politie langs reed.


Vannacht slaap ik voor de laatste nacht in Fort William backpackers hostel. Morgen om 7.30 uur gaat mijn 12 uur durende treinreis terug, helemaal naar Liverpool waar mijn vlucht opstijgt, terug naar Nederland…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.