Dag 7: naar Parijs!!

Vandaag is dan eindelijk het allerallerlaatste stuk aangebroken van mijn fietstocht naar Parijs. Ik hoef alleen nog de D316 af te fietsen. Een andere weg kiezen is geen optie omdat het afgelegen zandwegen betreft die soms onderdeel van jacht terrein blijken te zijn . Toch was dat vandaag misschien beter geweest omdat ik plotseling op een D weg met een snelweg uiterlijk terecht kwam. 2 banen met 90km/h fietst niet heel fijn. Gelukkig doet mijn Flare R lampje goed zijn werk en daardoor ziet niemand mij over het hoofd. 

Na een uur fietsen sta ik ergens bovenop een berg met uitzicht over Parijs. Ik kan het bijna niet geloven, ik zie in de verte de Eiffeltoren! Of is het een zendmast? Wat het ook is, in mijn beleving is het de Eiffeltoren. Dan krijg ik plotseling een ontlading van adrenaline, een onbeschrijfelijk gevoel dat ik nooit eerder gehad heb. Zoveel dagen en kilometers gefietst, zoveel mensen ontmoet die mij geholpen hebben, en dan kom ik eindelijk aan op mijn bestemming! Onwerkelijk…

Komend weekend verblijf ik bij een vriend in Parijs en zal terugkeren met de trein. 

Tijdens mijn fietstocht naar Parijs heb ik geslapen bij 7 verschillende adressen en 19 nieuwe mensen ontmoet. Ik heb meer dan 650 kilometer gefietst en meer dan 20x wildgeplast. Ik ben meer dan 10 keer rood gefietst en heb 3 noodstops gemaakt omdat sommige Fransen te weinig kaas van ” in hun spiegel kijken” gegeten hebben. Er waren ook genoeg Fransen die duidelijk teveel stokbrood genuttigd hebben; Engels spreken doen ze namelijk niet, ze kunnen het wel. 
Verder heb ik tijdens mijn fietstocht 3 stops gemaakt bij wegrestaurants en is er meer dan 20 keer getoeterd door enthousiaste mensen die mijn ligfiets zagen. Ongeveer 120 minuten heb ik regen gehad, meer dan 15 keer fietste ik fout en ik bezocht 5 supermarkten.


Tot slot wil ik jullie bedanken voor het voor het volgen van mijn blog. Als dank ligt er voor de eerste 5 lezers die dit zien een sleutelhanger klaar. Stuur je naam + adres via het contactformulier en de Eiffeltoren komt naar je toe!

5 reacties

  1. Hoi Alex, je kunt trots zijn op deze prestatie. Je bent een echte doorzetter!
    Geniet van deze “overwinning” en alvast een goede terugreis gewenst. En nog bedankt voor jouw leuk en levendig reisverslag. Top hoor!

  2. Hey Alex, hartstikke goed van je dat je deze avontuurlijke reis op je ligfiets bent aangegaan! Fijne reis terug nog! Groetjes Linda de Jong

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.