Fietstocht BeNeLux #Bij Sylvie

Sylvie woont in een oud maar stylvol modern ingericht koophuis. Ze vertelt over België en de buren die in een luidruchtige verbouwing zitten. Elke ochtend om 6.30 uur begint het lawaai. Ze bevestigt mijn vermoeden dat Belgen niet fietsen in de regen en verbaast zich erover dat wij Nederlanders zelfs bij sneeuw en ijzel door fietsen. Belgen blijven bij slecht weer het liefst binnen en zelfs de auto pakken ze dan liever niet. Terwijl ik de Goudse Kaas in blokjes snij, kookt Sylvie Spaghetti. Als ik vraag naar de soeplepel om saus uit de pan te scheppen wijst ze naar de eetlepels. Nee ik bedoelde een soeplepel… in België noemen ze een eetlepel een soeplepel en een soeplepel een…oeps niet goed opgelet.
Na het eten gaat Sylvie naar een verjaardag van iemand en vraagt of ik mee wil. Het is jammer dat ze het laat wil maken want mijn slaap heb ik hard nodig. Ik besluit thuis te blijven.

De eerste zonnestralen schijnen naar binnen en ik heb heerlijk geslapen.
Zoals Sylvie al vertelde zijn er de volgende ochtend om klokslag 6.30u uur luidruchtige mannen aan het werk bij de buren. Eigenlijk heel stil maar ze schreeuwen zo hard naar elkaar dat dit gelijk staat aan een boormachine.
Als Sylvie wakker is maken we een wandeling door de buurt. Ze laat aan de bosrand van Averbode een indrukwekkende grote kerk zien.
Als we terug zijn gaan we lunchen en nemen we afscheid. Zoals ik altijd heb valt het afscheid me zwaar en vindt het moeilijk dit soort bijzondere mensen voor waarschijnlijk altijd te moeten missen. De gastvrijheid was onbeschrijfelijk! I
Ik begin aan mijn volgende 40km lange trip naar Leuven. De fietstocht valt me zwaarder dan van te voren gedacht maar ik begin handigheid te krijgen in de organisatie van de spullen die ik meeneem.  Sylvie bedankt voor de gezellige tijd!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.