Fietstocht BeNeLux #De Belgische grens over!

In de grensstreek is niets anders dan bos. Mijn water is zo goed als op en mijn accu van mijn fiets heeft het inmiddels ook gehad. Nergens is een restaurant te bekennen om op te laden en te drinken. Langer zonder water lukt niet. Ik bel aan bij een van de weinige huizen die er staan. Tringgg….binnen slaat gelijk een hond en een kind aan. Een oude vrouw opent de deur en even later komt ze met een gevulde fles water naar buiten. Ze heeft zelfs een appel en een sinaasappel voor mij mee en begint geïnteresseerd naar mijn fietstocht te vragen.

Als ik weer onderweg ben lijkt alles goed, maar mijn fietsaccu valt dan opeens echt uit. In de verte zie ik een restaurantje. Als ik daar vraag of ik mijn fiets kan opladen kijken ze mij raar aan. Blijkbaar moeten ze niet veel hebben van een toerist met een e-bike. Onvriendelijk wijst hij naar de muur aan de buitenkant waar ik mag opladen. Ik doe het klepje open en zie tot mijn schrik een Belgische aansluiting. Gelukkig zit er een gat in mijn stekker waardoor hij moeiteloos past in het Belgische stopcontact.Wie denkt dat mijn accu opgeladen is heeft het mis. Na 30min verwijderd de eigenaar mij uit het pand omdat hij het lang vind duren voor een Cola. Als ik hem vriendelijk tot ziens zeg, draait hij zijn rug naar mij en moet ik verder fietsen. Bij een snackbar verderop kom ik niet eens binnen met het verhaal of ik mag opladen. Dan zit er nog maar 1 ding op, en dat is de lokale bevolking vragen of dit echt zo abnormaal is in België. Een vriendelijke man vind dit ook niet kunnen en wijst mij naar een restaurant waar ik met de aankoop van een Cola gewoon kan opladen. Opgelost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.