Fietstocht BeNeLux #Van Bodegraven naar Averbode

Als ik om 6.30u op sta slaapt iedereen nog. De hele tent is van buiten kletsnat van de zware regen van vannacht. Ik zit in een dilemma want de tent moet drogen maar het kan ook elk moment losbarsten. Ik ga ontbijten en besluit de tent nat in de hoes te doen.
Vlak voor het droge vertrek worden de Belgische meiden wakker en ze zwaaien mij uit. Met een lange weg voor mij, bezoek ik eerst de
MC Donalds waar ik kan internetten, eten, drinken en mijn fiets kan opladen.
Dan begint een lange tocht en de regen barst los! Alle mensen kijken mij raar aan onderweg en ik krijg zo’n idee dat het niet normaal is om te fietsen in België tijdens de regen. Ik ben tijdens mijn 5uur durende tocht ook maar ongeveer 6 fietsers tegengekomen en 1 brommer die mij bijna botste.
De omgeving laat steeds meer lang uitgestrekte heuvels zien. Soms fiets ik alleen maar 15minuten nonstop omhoog. Soms is de helling zo flauw dat ik niet weet of het nu omhoog of omlaag gaat.
Na een paar uur kom ik totaal verzopen aan bij Sylvie in Averbode. Bij Sylvie blijf ik couchsurfen en kan gelukkig alles drogen voor de warme kachel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.