Fietstocht BeNeLux #Vlinders op de Steenberg bij Leuven

De kilometers kruipen voorbij en de op en af dalingen worden steeds heftiger. Ik fiets 4 uur lang over 40km en als tijdens een heftige afdaling mijn remmen zo heet worden dat ik mijn vingers verbrand moet ik noodgedwongen wachten om ze af te laten koelen. Ik gebruik bijna geen stroom meer en op de meest heftige heuvels na fiets ik alles zelf.
Iets buiten Leuven ligt De Steenberg en bij aankomst staan er veel tenten. Ik maak wat kampeerders blij met wafels die ik eerder tijdens de fietstocht gekocht heb. Tot mijn grote opluchting is er al vuur om te koken want anders is dit een moeilijke dagelijkse klus die vooral met regen veel tijd kost. Veel mensen zijn met kleine kinderen en het is een drukte van jewelste. Samen met 2 Belgen kook ik mijn eten en wisselen we onze reisverhalen uit. Ik krijg marshmallows om te warmen boven het vuur. Verderop is een groepje twintigers met fototoestellen. Er zit een knappe jongen bij – Lennart – en ik voel vlinders van hem. Savonds als alle ouders met kinderen naar bed zijn besluit ik bij de jongeren aan te schuiven. Ik krijg bier, wijn en nog meer marshmallows van ze. Ze vragen naar mijn fietstocht en zijn van mening dat hun Nederlandse uitspraak best goed te verstaan moet zijn. Helaas moet ik ze daarin teleurstellen. Als Lennart het Hollandse accent na doet moet iedereen om elkaar lachen. Ondanks dat zeg ik hem dat hij wel gelijk beter te verstaan is. Ze vertellen mij ook dat mensen in het Franstalige gedeelte bijna geen contacten hebben met mensen in het Nederlandstalige gedeelte.
De maan staat hoog aan een helderdere lucht en steeds meer mist trekt om ons heen. Ze vertellen over hun passie voor fotogragie.
Sophie laat de fotocollectie aan mij zien waar ik meteen enthousiast over ben. Er zit veel creativiteit in de foto’s.
Dan is het 1 uur in de nacht en ik besluit te gaan slapen.
Ik neem afscheid en wil mijn tent in kruipen maar heb een grote domme fout gemaakt. De buitentent staat open en er ligt een shirt los. Alles is kletsnat van de condens. Ik heb geen keuze en zal gewoon moeten gaan slapen.
De volgende ochtend neem ik afscheid van weer veel toffe mensen en fiets verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.