LondenLex #3 Aankomst bij Ali

Elke bus toetert als hij vertrekt. Ik zit voorin de bus en het is een vreemd gezicht om opeens links te rijden. Het lijkt een snelweg zonder einde. Vanaf een hoge heuvel kan ik vaag over de metropool Londen kijken. Dan stopt de bus bij de eerste halte. Geen idee waar ik uit wil stappen. Ik besluit nog een paar haltes dieper Londen in te rijden en dan stap ik uit. Ergens zie ik een metrohalte. Maar mijn pinspas wordt niet geaccepteerd als ik een Oystercard wil kopen. Gelukkig kan een medewerker mij helpen en uitleggen dat ik met contant geld ook mijn aankoop kan doen. Na de check-in is het even zoeken om door te krijgen welke metro ik moet hebben. Ik moet namelijk helemaal naar de andere kant van Londen in een buitenwijk om te couchsurfen. Dan komt een oude vrouw en vraagt ook nog welke metro ze moet hebben naar New Cross Gate. Als Nederlandse toerist help ik haar natuurlijk even.
Als ik zelf de metro in stap stinkt het naar anti muggenspray. Doordat een vrouw die naar knoflook stink naast mij komt zitten verdwijnt de geur snel.

Het is even zoeken naar het adres van couchsurfhost Ali. Eenmaal aangekomen in de staat loopt hij mij al tegemoet. De lange reis zit er op. Bij binnenkomst is het zeker 26 graden in huis. Ali begint uit zichzelf te vertellen dat het in Nederlandse huizen altijd erg koud is. Mensen dragen liever wat extra kleding dan de kachel hoger te zetten. Dan komt er een lekkere hartige taart uit de oven. We hebben veel om te bespreken tijdens de maaltijd. Later kijken we nog even op de computer en gaan we slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.