LondenLex #5 Lumiere festival

Eind van de middag ga ik naar London city center om naar een evenement Lumiere kijken. Ik vertrek met de trein naar Londen Bridge en vanaf daar met de metro het laatste stukje naar Oxford Circus. Wat opvalt is dat iedereen netjes rechts staat bij de metro roltrappen. In Nederland schijnen we daar nogal moeite mee te hebben. Vanwege het evenement is het heel druk in het Centrum. Er zijn vooral veel Chinese toeristen te zien met camara’s. En ja, ze maken inderdaad echt van ALLES een foto!  Ik besluit eerst ergens te eten maar dat is niet bepaald goedkoop in het centrum. Ik moet omgerekend in euro’s voor 9 euro  een kartonnen bakje noodles kopen. Zelfs de patat komt al snel op dezelfde prijs uit.
Als ik klaar ben met eten gaan de eerste lichtshows branden en maak ik wat foto’s. Als ik vervolgens met de metro naar een ander stuk van het centrum wil staat er rijen mensen tot in de  metrogangen!! Gelukkig vertrekt er elke 2 minuten een metro en ben ik snel aan de beurt.
Als ik even later over een grote kale vlakte in de binnenstad loop is het tot mijn verbazing helemaal niet donker. De stad straalt zo ontzettend veel licht uit dat het net lijkt alsof de zon nog onder aan het gaan is. Daarnaast is het een lawaai van jeweslte in de binnenstad. Bussen, auto’s, mensenmassa’s en sirenes. Als ik mij even later in een mensenmassa bevind die midden op de weg staat waar bussen door moeten, kan de politie zich nauwelijks verstaanbaar maken met hun megafoon.
De foto’s van London Lumiere zijn mooi. Morgen ga ik slapen in een Hostel in het het Hyde Park en opnieuw foto’s maken. Aan het eind van de dag ontmoet ik een Nederlandse toerist Esther die ook in Londen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.