LondenLex #6 Rondje Londen

Vanmorgen sta ik om 8 uur op. Ali maakt een heerlijke fruitshake als ontbijt en ik pak mijn spullen in. Om 9 uur nemen we afscheid. Het is altijd moeilijk om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van bijzondere te  mensen.
Dan slaat de deur dicht en loop ik richting de supermarkt om wat brood en kaas te kopen.  Het is aangenaam warm buiten. Als ik kaas en brood heb loop ik naar London overground en neem de sneltrein naar London Bridge om een mooie selfie te maken. Als ik uitstap is Tower Bridge in geen velden of wegen te bekennen. Ik besluit te zoeken maar kom een heel eind verderop uit. In de verte zie ik Londen Bridge en denk dat wel even te kunnen lopen in 10 minuten. Mooi niet dus. Pas na een half uur lopen kan ik Londen Bridge aanraken. Na de foto’s stap ik in een bus maar mijn Oystercard is leeg. Dat zou betekenen dat ik minstens een half uur moet lopen naar het dichtstbijzijnde metro station om op te laden. Ik besluit met het risico op een boete maar een klein stukje zwart te rijden naar de metro. Daar opgeladen met nieuw tegoed bezoek ik de Big Ben.
Tot nu toe heb ik geen last gehad van zakkenrollers maar opeens loopt er iemand heel hard tegen mij aan. Binnen minder dan een seconde heb ik al mijn eigendommen onder controle. De vrouw in kwestie duwd een  bloem in mijn zak en daarna vraagt ze geld voor zieke kinderen zonder zich te kunnen legitimeren. Ik geef de bloem terug en schud haar af.

Even later besluit ik alvast te kijken waar mijn trein morgen vertrekt. Ik maak een heerlijk ritje boven in een dubbeldekker bus en kan het vertrekpunt van de trein goed vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.