LondenLex #7 ChinaTown en Esther

Als ik mijn trein gevonden heb is het tijd om mijn hongerige buik op te vullen met eten. Ik reis daarvoor door naar ChinaTown waar je al voor 6GBP onbeperkt kan eten. Het is erg basic en niet de bedoeling dat je te lang blijft zitten. Laat dat nou net wel mijn bedoeling zijn want ik heb stevige trek. Het valt op dat mensen niet voor de gezelligheid komen. Iedereen wil snel en zoveel mogelijk eten. Het lijkt net een wedstrijd. Iedeeen rent door elkaar en het persooneel is erg kortaf.  Veel mensen zijn net als ik alleen en er is veel lokale bevolking aanwezig. Couchsurfhost Ali  vertelde mij dat kraanwater overal in Londen gratis is, maar dat willen ze in dit restaurant niet geven. Als ze door hebben dat ik al voor de 6e keer opschep worden de blikken van het personeel er niet vriendelijker op. De kip heeft hele rare kleuren, is rauw van buiten en wit en gaar van binnen. Vraag mij niet hoe ze dat voor elkaar krijgen. Ik besluit het erbij te laten en ga richting mijn hostel waar ik even in slaap val.
Na een half uur gaat de deur open en komt een jongen uit Korea zijn bed opmaken. Een gesprek is hij niet van. Hij is kortaf wat ik niet persoonlijk opvat omdat  iedereen in Korea heel erg op zichzelf is. Hij vraagt alleen of ik van voetbal hou en verder niks.

Als ik na een uur wakker ben ga ik op zoek naar de 20 jarige Esther. Een couchsurfing meet om gezellig mee te babbelen. Ze heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Ze voelt zich niet thuis in Nederland en is op zoek naar een plek die ze wel fijn vind. Ze studeertgebarentaal en doet een docentenopleiding. Door die 2 te combineren hoopt ze daar straks haar werk van te kunnen maken. Ze reist veel alleen de wereld over en is al op veel plekken geweest.  Nederland vind ze vreselijk maar gelukkig heeft ze haar thuis gevonden in Nieuw-Zeeland. En tot onbegrip van haar vrienden maakt ze nog steeds veel reizen alleen. Daarin herkennen wij elkaar. Hoe gek het ook klinkt, alleen reizen is verslavend.

Tijd om afscheid te nemen van Esther en te gaan slapen in mijn eigen hostel 5kilometer verderop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.