Het nieuwste treinabonnement; Lex gaat fLEX !

Milieutechnisch ben ik laatste tijd niet zo goed bezig geweest. Want als ik praat over de aankoop van een auto is dat niet zo groen als de trein. Maar helemaal stoppen met de trein is nooit een optie geweest! NS komt precies op het juiste moment met het abonnement wat bij elke treinreiziger past: NS Flex!

Binnen een week na introductie van dit flexibele product, hebben al bijna 16.000 reizigers zich aangemeld. Als je onderstaande voordelen bekijkt is het niet zo gek dat deze teller nog fors oploopt.

Wanneer mijn benzine geld op is, of de auto voor reparatie staat wil ik snel kunnen switchen naar een passend abonnement. Sinds NS fLEx ben ik elke maand vrij om te switchen waarbij de keuzes bestaan uit vrijwel alle normale abonnementen:
-Reizen op saldo zonder abonnement €0,- p.mnd
-Weekend Voordeel €2,- p.mnd
-Dal Voordeel €5,- p.mnd
-Altijd Voordeel €23,- p.mnd
-Weekend vrij €31,- p.mnd
-Dal vrij €103,- p.mnd
-Altijd vrij €334,- p.mnd

”De keuze is reuze!”

Maar NS Flex is meer;
Ik heb nooit meer hoge bedragen nodig op mijn ov-chipkaart. In feite reis ik zonder saldo en kan alle gemaakte reiskosten 24/7 inzien via ns.nl in ”Mijn NS”. Achteraf wordt via automatische incasso de rekening afgeschreven. Zo houdt ik overzicht over de kosten zonder gedoe.
En, voor wie nog meer overzicht wil komt NS binnenkort met een speciale alert wanneer je een ingesteld bedrag overschreden hebt.
Mocht in het altijd regenachtige Nederland dan onverwachts de zon om de hoek komen kijken wil ik natuurlijk snel uit de bus of de auto om verder te gaan op een ov-fiets. Een ov-fiets abonnement aanvragen of laden is dan niet meer nodig. Alle gemaakte ritten komen gewoon erbij op mijn factuur, en gebruik ik ov-fiets tijdelijk of plotseling veel minder? Dan is de rekening gewoon zero!

Met NS Flex is vergeten-uit-te-checken-stress verleden tijd. Doordat NS automatisch een vergeten check-out corrigeert is reizen zorgelozer geworden.

NS Flex kost eenmalig 10 euro, maar deze kosten zijn eenvoudig te besparen als je direct kiest voor een abonnement van minimaal 5 euro. Wie aanvinkt  nog geen ov-chipkaart te hebben, krijgt daar gelijk een nieuwe gratis ov-chipkaart bij, altijd handig om een extra ov-chipkaart erbij te hebben toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.