Noorwegen per trein #Dag 7

Vandaag sta ik om 10 uur op uit bed. Tijd om Japans te leren is er niet want ik moet voor 11uur uitchecken en mijn weg vervolgen naar Bergen. Ik koop snel wat ontbijt in de supermarkt. Als ik in keuken kom zijn de Japanners al druk bezig met ontbijt maken. Ze doen allemaal gekke dingen, zo liggen er boterhammen met pindakaas in de oven en maken ze vreemde dingen in pannen. Als ik klaar ben met ontbijten check ik 3 minuten voor 11 uit om vervolgens de trein van 11.50 uur verder naar  Bergen te nemen. Nicole heeft dezelfde plannen maar slaapt vannacht in een Hotel. We hebben zelfs dezelfde trein voor morgen in gedachten om terug te gaan naar Oslo. De reis naar Bergen is opnieuw onbeschrijfelijk mooi. Ik ben 3500km verder als ik aan kom in Bergen. Maar als we aankomen regent het. We willen met een speciale trein een berghelling nemen maar bij aankomst is het gesloten. Dat valt ons vies tegen.  Dat was voor mij de reden om naar Bergen te reizen. Anders was ik nog een nachtje in Flåm gebleven.  Voor mijn couchsurfhost moet ik naar de andere kant van de stad lopen. Bij aankomst is het even zoeken want de voordeur is dicht met een briefje met Noorse tekst. Ik neem aan dat erop staat dat de deur gesloten is en ik achterom moet.  Dat blijkt te kloppen. Als ik achterom loop druk ik willekeurig wat deurbellen in en dan komt een huisgenoot van Micheał aangelopen en laat mij naar binnen. Omdat ik maar 1 nacht slaap en vroeg weg moet morgen, zal ik Micheał waarschijnlijk niet zien. Ik geef mijn laatste blik met Hollandse Hema stroofwafels aan hun en bak mijn pizza. Om 20uur gaan ze weg en vertrouwen mij het huis toe en ik plof naar op de bank om in slaap te vallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.