Q & A

Waarom ben je begonnen met je blog?

Ik heb lang gezocht naar een manier mijn verhalen en creatieve bezigheden vast te leggen. Echt kennis van het bouwen van een blog en Youtube kanaal had ik nooit. Wel talent (volgens anderen dan, want over jezelf mag je dat niet zeggen he)
Uren lang, zelfs dagen ben ik bezig geweest om een enigszins professionele website op te zetten wat best redelijk gelukt is. Hier schrijf ik over al mijn reizen, en in de maandelijkse blog over wat mij op dit moment bezig houdt. Dat kan eigenlijk van alles zijn.

Ben je echt zo lang omdat je Lange Lex heet?

Deze vraag staat stipt op 1 als meest gestelde vraag door diverse volgers die contact opnamen. Het antwoord is nee. Ik heet Alex en voor deze blog en mijn youtube kanaal wilde ik graag een nickname hebben. Toen heb ik Lange Lex bedacht; een mengelmoes van voor en achternaam. En of ik ook echt lang ben? Mwoah, een beetje dan: 1.85m.

Hoe verzin je een onderwerp om over te schrijven?

Ik weet het, de verscheidenheid aan onderwerpen op mijn blogs en in mijn video’s is groot. Dat is een nadeel, want volgers zien graag 1 onderwerp. Zo zit ik niet in elkaar, want mijn interesse is enorm breed en elke dag anders. Alle onderwerpen bedenk ik zelf, meestal komt het gewoon te pas en te onpas aangewaaid. Opeens denk ik dan ”ja! Hier ga ik wat over schrijven!” Soms heb ik meer nodig dan tekst, een video geeft dan meer mogelijkheden.

Waarom upload je niet elke week op Youtube?

Wanneer je een video kijkt besef je meestal niet dat daar enorm veel tijd mee gemoeid is. Inclusief opnames, reizen, monteren, renderen en uploaden ben ik zomaar 24 ”werkuren” kwijt. Omdat ik alles alleen doe is dat een behoorlijke aanslag op mijn dagelijkse bezigheden. Natuurlijk doe ik dat graag, maar ik moet ook grenzen stellen. De camera hoeft voor nu geen permanent onderdeel te worden van mijn leven, het moet een leefbare en creatieve toevoeging blijven.

Wat is de grootste angst die je hebt?

Dat er oorlog komt, en naar mijn mening is dat best een realistische angst.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Boer of Radio/TV presentator of chauffeur. En met trots kan ik zeggen dat ik deze 3 beroepen behoorlijk waargemaakt heb. Als puber werkte ik vrijwillig op een kinderboerderij, dat was ontzettend leuk maar soms ook best zwaar. In mijn leven was ik al meer dan 10 keer telefonisch op diverse radiozenders te horen. Een baan bij de radio is natuurlijk ontzettend zeldzaam, daarom moest ik realistisch blijven. Gelukkig is daar nu Youtube waarin ik een stukje presentatie kwijt kan, maar ook mijn chauffeurscarrière gaat de goede kant op. Ik ben CE vrachtwagen chauffeur, en was 3 jaar werkzaam als boodschappenbezorger. Sinds 2 maanden werk ik op de vrachtauto.

Ben je homo?

Ja, maar waarom vinden mensen dat altijd respect als ik dat zeg? Sommige mensen vinden dat super interessant om te weten, maar waarom? Hoor hier meer over mijn coming out

Wat is de raarste plek waar je seks gehad hebt?

In het bos, vet ongemakkelijk enzo tussen al die keiharde bomen en kriebelige beestjes.


Hoeveel verdien je?

Hou eens op met die onbeschofte vragen!

Oke oke, rustig maar…wat voor muziek luister je dan het liefst?

Tijdens werk het liefst SublimeFM, of een podcast van BNR newsroom. Qua andere stijlen kan je mij voor vrijwel alles wakker maken; Hardstyle, Trance, Dance, Top40, Kabouter Dans, Rock en eigenlijk alles wel 🙂

Ooit drugs gebruikt?

Ik heb vaak spulletjes aangeboden gekregen tijdens het uitgaan. De lage prijs van 5 euro voor een pilletje, en de steeds verdere inburgering van de pilletjes i.c.m. de alcoholische waas maakte de drempel ongekend laag. Gelukkig ben ik (zeer waarschijnlijk als een van de weinige) tot nu toe aan de goede kant gebleven door geen pilletjes te proberen. Daar kan ik wel blij om zijn, want doordat ik niet weet hoe het voelt, kan ik er nooit naar verlangen. Zo heb ik eigenlijk zelfs spijt dat ik ooit met alcohol begonnen ben, maar ben daar sinds 1 januari 2018 vrijwel helemaal mee gestopt wat ervoor zorgt dat ik nu al van 1 of 2 glazen aangeschoten kan zijn.

Grootste blunder?

Toen ik ooit in de supermarkt werkte, vroeg iemand of iets op voorraad was. En tijdens je werk in een supermarkt spreek je onwijs veel mensen, sommige lijken dan gewoon op elkaar. Toen ik uit het magazijn terug kwam sprak ik onder toeziend oog van de goeie klant, de verkeerde aan en zei ”sorry, we hebben het niet meer”, waarop die klant stomverbaasd reageerde.
Maar het kan nog erger hoor; zo had ik ooit tijdens het uitgaan sjans met een jongen met krulletjeshaar en bruine ogen. Een week later was ik precies op dezelfde locatie samen met dezelfde vriend als vorige keer.  Hij beweerde dat hij mijn lover zag lopen. Diegene had ook precies krulletjeshaar en bruine ogen en bijna hetzelfde postuur. Maar ik zag enig verschil, en iets klopte niet. Maar omdat die vriend waarmee ik samen was bij hoog en laag bleef beweren dat het wel die jongen was waarmee ik sjans had, begon ik te twijfelen aan mezelf. Daarop besloot ik toch op die jongen af te stappen waarop een enorm gênant gesprek volgde.

Wat heb je met frikandellen?

Ze zijn gewoon zoooo lekker! Net zoals patat, en eigenlijk alles wat uit de frituur komt.
Maar ik eet vrijwel dagelijks 400g groenten hoor. (meer dan wat het voedingscentrum adviseert!!)

Wat is je place2be?!

Scandinavië sowieso!

Wie maakt je boos?

Mark Rutte, ik stik hier zowat in het fijnstof van al die asociale mensen die dankzij hem met 135 km/h langs komen scheuren. 100km/h is hard zat. Ohja, en waar is die 1000 euro per Nederlander? Daar wacht ik al jaren op! VVD is dus niet oke.

Met wie zou je graag een hapje willen eten?

Klaas van Kruistem, Rick Mackenbach en Martin Garrix.

Wat weet bijna niemand van je?

Dat ik tot mijn 19e sliep met een knuffelbeer, ik vertelde die beer allemaal verhalen.

En nu weet je wel weer genoeg he! Laterzzz!!

Vraag voor een volgende Q & A ? Stel m hieronder in de reacties!