Van A naar Beter

Het is een beetje een druilerig begin van de dag. Het is fris, maar toch aangenaam, ondanks een klein briesje wind. Opgelucht loop ik over straat, want ik ben uitgecheckt bij het hostel waar geen water en stroom meer was. Maar ik moet nog steeds alles opladen. Ik loop een rustig tentje binnen waar ik uitgebreid ontbijt bestel met ei spek, thee en stokbrood. Aan de muur hangt een tv waar een presentator allemaal onverstaanbare Spaanse taal uit slaat.

Een uur later is alles voldoende opgeladen. Ik besluit een auto tocht van een uur naar het noorden in te zetten. Aan de noordkant van het eiland zijn allemaal mooie uitzichtpunten te bezoeken waar ik graag mooie foto’s wil maken. Het verkeer hier op Mallorca is druk, maar de sfeer op de weg is rustig. Als ik fout voorsorteer is er niemand die mij nog ertussen laat. Omdat de weg mij onbekend is, is dat al vaker gebeurt. Wel zijn de Spaanse mensen hier vriendelijker dan in Nederland. Iedereen staat voor je klaar om te helpen, zelfs bij het file parkeren stopt iemand zijn wandeling om te helpen. Ook spreken de mensen over het algemeen goed Engels.

Aangekomen bij de toeristische uitzichtpunten stikt het van de wielrenners. Overal rijden touringcars aan vol toeristen op smalle berg weggetjes. Parkeerplaatsen zijn over het algemeen overvol, maar toch vind ik altijd een plekje.

De uitzichten zijn prachtig, en met de vrijheid van de auto kan ik overal stoppen om een loopje te maken. Verder kom ik amper Nederlanders tegen, en als ik ze tegen kom zijn het Limburgers.

Ik ben alleen, maar immens blij omdat ik vol ongeloof sta te staren naar een zee die zo helder is, vol verbazing sta te kijken naar echte palmbomen die echt bestaan, en geniet van de felle zon.

Savonds arriveer ik in een werkelijk fantastisch hostel. Aan de achterkant is een prachtige natuurrijke tuin voorzien van sinaasappelbomen, citroenbomen en een zwembad. Op de balie staat gratis snoep in de hal een piano, en er woont een lieve hond genaamd Terra in het hostel.

Dit was het verhaaltje weer voor vandaag; oogjes dicht en snaveltjes toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.