Dag 1: Vertrek naar Mallorca!

Het is 11:15 uur als mijn trein vertrekt richting Maastricht. Althans, dat zou zo moeten zijn, want sinds dat ik een auto heb, ondervind ik tijdens de reizen die ik nog maak per trein continu problemen. Zo ook vandaag, het begint lekker met een uitgevallen trein.
Stress heb ik er niet van, ik heb ten slotte anderhalf uur speling.
Comfortabel in de eerste klas reis ik af naar Maastricht. Daar staat de Flixbus klaar die mij naar Keulen airport brengt. Ik heb daar maar 35 minuten overstap van bus op vliegtuig. Gelukkig is het een gegarandeerde overstap, dat wil zeggen dat als ik hem buiten mijn eigen nalatigheid om zou missen, dat Kiwi.com een nieuwe vlucht gaat regelen.
Voor ik instap in flixbus koop ik nog even een salade bij de HEMA als avondeten. Als de bus komt, zit die behoorlijk vol, hiermee is duidelijk te zien dat de populariteit van Flixbus groeit.

Na een busritje van 2 uur kom ik aan in Keulen airport. Ik ben goed voorbereid op een snelle overstap naar het vliegtuig. Met slechts 30 minuten resterend totdat de gate sluit ren ik naar terminal 1. Volgens de site vertrekt mijn vlucht daar. Totaal buiten adem ren ik in het rond, ik kan het gewoon niet vinden haha. Hijgend leun ik over een random balie en roep redelijk dwingend dat ik snel naar mijn vliegtuig moet en het niet kan vinden. Dan wijst de mevrouw naar het scherm en daar staat terminal 2. Dus snel zet ik mijn weg voort, weer helemaal terug naar terminal 2!
Ik pleur al mijn spullen in de bak bij de douane. Hier ben ik gelukkig gelijk aan de beurt. De security kijkt nogal verbaast naar hoe gehaast ik ben.

Uiteindelijk komt alles goed. Ik haal mijn vlucht ruimschoots, en doordat ik 2 lege stoelen naast mij heb kan ik zelfs genieten van extra ruimte. Sterker nog: ik heb een window seat met zicht op ondergaande zon.

Omdat ik nog nooit een maaltijd in het vliegtuig gegeten heb besluit ik maar eens gek te doen. Want zijn die maaltijden wel echt maaltijden?
Nee, niet helemaal. Chips bij het avondeten is toch wel apart, maar wel lekker.
De pasta die ik bestel plakt op onverklaarbare wijze als een grote homp aan elkaar. Er zitten geen groenten bij, alleen onnatuurlijk zoete tomatensaus. Als ik een slok van mijn chocolademelk neem smaakt het waterig. Te waterig om dit te kunnen accepteren. Dan blijkt dat de steward een roerstokje vergeten is. Daarmee meng ik de poeder van de bodem los waardoor het uiteindelijk een smakelijke beker chocolademelk is.

Op het vliegveld van Mallorca verloopt alles soepel. Ik krijg snel mijn huurauto mee, en kan makkelijk mijn hostel vinden waar ik kort maar diep slaap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.